ИТ компанията SoftServe с офис в Бургас, стартира с 80 специалисти, търси още 

ИТ компанията SoftServe вече има постоянен офис в Бургас. Той се помещава в Конгресния център. Гост на днешното му официално откриване бе и кметът Димитър Николов.

Международната компания с над 5500 служители е една от най-големите в този сектор у нас. В софийския офис работят повече от 450 души. SoftServe започна да набира местен екип през април тази година. Това, че вече имат постоянен офис, потвърждава намерението им да се установят и развиват дългосрочно в Бургас.

До момента компанията е назначила тук 80 специалисти. Поставила си е за цел до края на годината да станат 100. Тя участва активно в местни събития, организира собствени академии и обучителни курсове заедно с бургаските университети.

„SoftServe е част от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии, с които имаме утвърдено партньорство и провеждаме много инициативи, насочени към развитие на ИТ сектора. Изключително доволен съм, че съвместните ни усилия дават резултати. Пожелавам успех на екипа на SoftServe и се радвам, че вторият им български офис е именно в Бургас“, каза кметът Димитър Николов.

„Вярваме, че с присъствието на SoftServe в Бургас ще подпомогнем развитието на технологичната екосистема в региона. Искаме да споделим своя опит и да докажем на младите таланти, че успешна кариера в България е възможна и е само на една ръка разстояние”, заяви управителят на SoftServe – България Андон Симеонов.