Проектът „Капитаните“ с първа изложба в Бургас

Проектът на информационен сайт burgasdream.com „Капитаните“ продължава с първата си експозиция. 

Под егидата на „Пристанище Бургас“ ЕАД ще се проведе изложба-рецитал за най-малките с участието на капитани от града. Събитието под надслов „Капитаните и децата на Бургас“ е в събота, 29 октомври от 10.30 часа в Морска гара, а поводът е Международният ден на Черно море.

В единия от салоните на Морска гара ще бъде подредена специална изложба, на която ще бъдат представени предмети, документи, снимки и карти, свързани с работата и преживяванията по море на част от бургаските капитани. Посетителите ще могат да се срещнат лично с тези силни мъже. Романтичният ореол на мъжете на честта, смели и достойни, ще оживее чрез техните истории, които ще бъдат разказани от самите тях. Ще бъдат поканени и всички представители на морския бранш.

В 11.00 часа в друг от салоните на Морска гара е организирана детска работилничка със съдействието на „Народно читалище Пробуда - 1880 гр. Бургас“. Поканени са всички деца от Бургас и региона, които ще имат възможността да изработят предмети и рисуват картини на тема „Аз обичам Черно море”.

По време на събитието е подготвен и концерт с изпълнения на талантливи бургаски деца под надслов „Ах, това море!”. 

Международният ден на Черно море се отбелязва на 31 октомври, като в тържествата тази година се очаква да се включи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови