Бургаски капитани със спектакъл на Есенни пасажи в Несебър /снимки/

Морски вълци от Бургас изнесоха едночасов спектакъл в рамките на празниците Есенни пасажи в Несебър днес.

Мъжки хор Маяк към Съюз на офицерите от резерва – Бургас просълзи присъстващите със своите изпълнения. 

Маяк се представи с песните – „Заминава матросът на рейс“, по стихове на кап. Дянко Кънчев, „Там за туманами“, „Вечер на рейде“ и „Китка от патриотични песни“ по аранжимент на ръководителя и диригента на хора Петър Петров.

Христо Бондоков, който освен корабен механик и авиоинженер, е и даровит поет направи впечатляващ с артистичността си рецитал на свои стихове. Въздействащата му поезия, посветена на морето и морските хора, докосна сърцата на присъстващите. Бондоков изпълни „Суровият син път“, „Морето“ и „Диря в морето“.

Кап. Христо Мушков разказа за първото отвличане на български кораб от сомалийските пирати през 1998 г. Като ескпонат на изложението в зала Сочи в Стария Несебър бе и дневникът на похитения кораб Алфа БГ.

Изложбата включваше и предмети, свързани с корабоплаването, както и архивни снимки и картини на кораби от БМФ, нарисувани от Димчо Пишманов.

Проектът „Капитаните на Бургас“ на burgasdream.com бе представен от редактора на информационния сайт Ирина Генова. „Проектът „Капитаните на Бургас“ включва няколко етапа: специализирана рубрика в сайта и фейсбук страница, на която представяме капитаните на Бургас, техните преживявания, истории и др. събития, свързани с морския живот в града. Вторият етап е изложба, на която ще представим архивни документи, снимки и предмети, свързани с капитаните на Бургас, морското и корабно дело, която ще бъде открита на 2 декември в Морско казино в Бургас. Проектът ще завърши с издаването на книга, в която ще бъдат представени капитаните на морските общини от областта“, съобщи Ирина Генова.

Вчера бе представена изложба и концерт-рецитал „Капитаните и децата на Бургас“ на Морска гара по случай Международния ден на морето.

ПОДРОБНОСТИ ВИЖТЕ ТУК!

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови