Предлагат строеж на хале за ремонт на лодки в кв. Крайморие 

Проектиране и изработване на навес-хале за ремонт на лодки, на лодкостоянка кв. Крайморие и закупуване на помпа за сантинни води,

предлагат бургаските общински съветници Юлиян Кулев и Юлиян Георгиев.  

 „След проведени срещи и разговори с рибари, членуващи в местните рибарски сдружения, същите заявиха нуждата от хале за ремонт на своите плавателни съдове, ремонт на двигатели, лепене на лодки, боядисване и други ремонтни дейности, които би трябвало и трябва да се извършват в определено за целта място“, пишат общинските съветници. 

Необходимо е и закупуването на колесар за придвижването на лодките до ремонтното хале и обратно до крана. 

Закупуване и монтаж на помпа за сантинните води е необходимо за всяко едно пристанищно съоръжение, каквото е и лодкостоянка кв. Крайморие за предотвратяване изхвърлянето на отпадъчни, мръсни води в морето, съобразявайки се с Международната конвенция за замърсяването от кораби - MARPOL 73/78, четем в докладната.

За целта Общински съвет – Бургас трябва да гласува да се възложи на ОП "Общински имоти", стопанисващо съоръжението, проектирането и изграждането на ремонтното хале с необходимите към него части. Да  проучи цената и закупи и монтира помпа за сантинни води.

Възможност за финансиране на предложените дейности по Програма "Морско дело, рибарство и аквакултура" 2021-2027 г.