Разпръснаха праха на Джон Лоутън в българското море

Семейството и приятели на Джон Лоутън разпръснаха праха му в морето на Камен бряг, където от 2007 до 2015 г. стотици посрещаха първия юлски изгрев с песента на „Юрая Хийп“ – July Morning, съобщи Цонко Цонев, бивш кмет на Каварна и приятел на роклегендата.

Край скалите, на около 10 метра от Вечното огънче, ритуалът са изпълнили съпругата на певеца – Ирис Лоутън, и двете му деца – Натали и Патрик. Недалеч от мястото, в памет на британеца, са поставени две пейки. На една от тях е монтирана плочка, донесена от Англия от неговата съпруга, на която пише, че той е свирел на Камен бряг години наред, каза още Цонев.

„Ирис искаше още през септември да разпръсне праха му, но на 7-ми затвориха България заради пандемията“, поясни Цонев и допълни, че семейството на музиканта е пристигнало вчера, за да изпълни последната му воля. 

Сред присъстващите са били още музикантите от Б.Т.Р. и кметът на Тутракан, д-р Димитър Стефанов, когото Ирис е поканила специално, тъй като между 2016 и 2019 г. Лоутън посрещаше 1 юли в крайдунавския град.

„Днес Джон Лоутън остана завинаги в България“, написаха Б.Т.Р. в официалната си Фейсбук страница. „Джон обичаше България и остава завинаги в сърцата ни“, гласи публикация в профила на Кметъла.   

Джон Лоутън почина на 29 юни миналата година.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови