Научете историята на рок-дискотека Сатан, разказана от първо лице

Легендарният бургазлия Борислав Ташев, известен и като Боби Траша е създателят на култовата рок дискотека Сатан от 90-те години.

Историята на това магично и любимо на хиляди фенове място той претвори в книга, с много истории, размисли и снимки. Тя все още е само в дигитален вариант, но ще бъде материализирана и на хартия.

Представянето на проекта ще бъде на 25 ноември от 18 ч в Културен център Морско Казино, зала Георги Баев.

Как бе създадено това култово място без аналог по света, какво се случваше в него вечер и през нощта – може да научите от самия Боби.

Той ще ви го разкаже, ще покаже автетнични кадри, ще отговори на въпросите ви.

Ще можете да си направите снимки за спомен с единствената запазена и реставрирана фигурка от пищната сценография на Сатан – малкия Гъргойл. 

Ще можете да си тръгнете с оригинален колаж с кадри от култовата дискотека, подписан от Боби с персонализирано посвещение. 

Всичко това ще се случи в приятно обстановка с чаша вино в ръка.

Припомняме на съвремениците и разясняваме на по-младите, че рок-клуб Сатан имаше уникален сценичен интериор, вдъхновен от митични създания. Нищо обаче от него не бе окултно, а пречупено през призмата на иронията и шегата.

Мизансценът бе наситен с майсторски изработени макети, които сега бихме нарекли 3D-фигури. Над бара бе разперил криле триглавият дракон Колхиан и гнездо с 5 драконови яйца. Сцената бе в зейналата паст на зъбата акула. От стените изскачаха вещицата Смъртта и Fear of the apple tree, или „дяволското дърво“, представляващо дявол с клонче с ябълка, изникнало от ерекцията му.

Самият Боби Траша бе в диджейската кабина, обхваната от огромен паяк-тарантула и оплетена с вериги.

Сега, 23 години след края на това истинско явление в живота и културата на Бургас, нека да възкресим историята му и помогнем за издаването на книгата, написана от първо лице, с много откровения.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови