Боби Траша събра над 150 фенове на Сатан в емоционална вечер /снимки/

Изключително емоционална вечер преживяха над 150 фенове на рок клуб Сатан с неговия създател Борислав Ташев, изнестен като Боби Траша.

Морското казино бе претъркано с хора, свързани с най-култовото място на Бургас от 90-те години, което е останало в съзнанието на цяло поколение.

Феновете, събрани 23 години по-късно, гледаха автентични кадри от легендарния Сатан – в архивни видеа и снимки. Боби разказваше истории, а музикантът Росен на живо свиреше на клавишни и пееше яките парчета на най-известните рок групи.

В тази страхотна атмосфера бе представена книгата на Боби за рок-дискотека Сатан, съдържаща култови истории, сюрреалистични размисли, стихове и много снимки. Тя все още е само в дигитален вариант, но ще бъде материализирана и на хартия.

Спомени за онова време разказаха двамата диджей Ангел и Иван. Сваи истории сподели и юристът Стефан Цинцарски.

В емоционалната атмосфера блестяха сълзи, музиката бе съпроводено от светещи фенерчета и запалени свещи.

Боби бе подготвил свои колажи от кадри от Сатан, които бяха разпечатани на постери. Всеки от присъстващите получи по един такив, лично надписан от създателя на легендарния рок клуб.

Правеха си снимки за спомен с Боби и с единствената запазена и реставрирана фигурка от пищната сценография на Сатан – малкия Гъргойл. 

Всичко това се случи в приятна обстановка с чаша вино в ръка.

Модератор на събитието бе Петър Генчев. По редакцията на книгата работи журналистката Ирина Генова.

Припомняме на съвремениците и разясняваме на по-младите, че рок-клуб Сатан имаше уникален сценичен интериор, вдъхновен от митични създания. Нищо обаче от него не бе окултно, а пречупено през призмата на иронията и шегата.

Мизансценът бе наситен с майсторски изработени макети, които сега бихме нарекли 3D-фигури. Над бара бе разперил криле триглавият дракон Колхиан и гнездо с 5 драконови яйца. Сцената бе в зейналата паст на зъбата акула. От стените изскачаха вещицата Смъртта и Fear of the apple tree, или „дяволското дърво“, представляващо дявол с клонче с ябълка, изникнало от ерекцията му.

Самият Боби Траша бе в диджейската кабина, обхваната от огромен паяк-тарантула и оплетена с вериги.

Сега, 23 години след края на това истинско явление в живота и културата на Бургас, нека да възкресим онези паметни събития и да помогнем за издаването на книгата, написана от първо лице, с много откровения.

Скоро бъде обявена и банковата сметка, за да може всеки докоснал се до това уникално място на рока в Бургас, да допринесе лично в запазването на историята му.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови