Елате на Фантазия «Властелинът на пръстените» в Бургас

ФАНТАЗИЯ „ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНИТЕ“

мултимедиен концерт на Симфониета-Враца

с участието на световноизвестните музиканти:

РОМАН КИМ (цигулка),

ДЕНИЦА ЛАФЧИЕВА (кларинет),

АЛЕКСАНДЪР ГОРДЪН (виола и диригент)

и Симфониета-Враца

Водещ: МАРИО НИКОЛОВ

Впечатляваща премиера за България на Фантазия „Властелинът на пръстените“ по музика на Хауърд Шор, забележителна обработка на виртуозния музикант Роман Ким за цигулка, кларинет, виола и симфоничен оркестър!

НА 25 юли от 20 ч. жителите и гостите на Бургас ще имат възможност да се насладят на уникалния концерт. Той ще се проведе в зала "Тончо Русев" на Културен дом НХК.

Фантазията „Властелинът на пръстените“ е аранжирана за световните музиканти със специалното разрешение на композитора на оригиналната музика към прочутата

филмова трилогия и носител на „Оскар“, „Грами“ и „Златен глобус“ - Хауърд Шор.

Специално внимание е отделено на партията на виолата. Всеизвестно е, че музикантът със световна слава Александър Гордън (Земцов) е виолист и диригент, и поради това Роман Ким пише партията на виолата така, че изпълнението да позволява на Александър Гордън и да дирижира едновременно оркестрантите.

Освен, че произведението Фантазия „Властелинът на пръстените“ ще бъде изпълнено за първи път в България, меломаните ще имат възможност да чуят и невероятния инструмент, на който свири виртуозът Роман Ким. Цигулката е специално модифицирана по вкуса на Роман Ким - има релефен гриф, струните са ръчно изработени от г-н Ким, а лъкът на цигулката е по-дълъг от тандартните модели. Материалът, от който е изработен, се пази в пълна тайна. Запознати твърдят, че лъкът е направен от рециклирани кукли Барби.

Всички тези подобрения позволяват на Роман Ким да звучи по един много необикновен и специален начин, а публиката ще се потопи в невероятната музика от филма „Властелинът на пръстените“ с уникалното изпълнение на световно

признатите музиканти - Роман Ким, Деница Лафчиева, Александър Гордън и Симфоничния оркестър на Враца.

В програмата на мултимедийния концерт „Властелинът на пръстените“ ще чуем още - музика от Джон Уилямс

и други любими филмови теми, аранжирани за симфоничен оркестър с неповторимия звук на Симфониета-Враца под диригентската палка на Александър Гордън.

Билети се продават на касата на Културна организация "Арт ателие" в билетен център "Часовника".За повече информация 

 резервация тел.0894898098-Маруся Русева -организатор, онлайн в мрежата на Ивентим и Грабо:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/fantaziya-vlastelint-na-prstenite-burgas-kulturen-dom-nhk-616127/event.html  

https://grabo.bg/burgas/multimedien-kontzert-043btk  

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови