Засади си мартеницата, ще израсте цвете

Наближава 1 март, а с него и прекрасният обичай за закичване с мартенички за здраве и берекет.

Както вече meduzata.com забеляза, тази година мартениците са мултифункционални. 

След като на сергиите на площад Тройката в Бургас се предлагат като мартеници готварски шпатули, лъжици, дъски за мезета, торбички, ключодържатели и метли, на ред е следващата иновация – мартеница, от която пониква растение.

Ето какво съобщиха от община Бургас:

Ако още не сте избрали мартеници за близките си, може да се сдобиете с нещо неповторимо и създадено с любов от "Морски знаци"- Бургас! Тази година към различните серии от красиви изделия се прибавя нещо ново и интересно – жива мартеничка – брошка, изработена от ръчно правена и биоразградима хартия, с вложени в нея семена. 

Когато вече не носите своята мартеница, може да я засадите и от нея ще поникне прекрасно цвете. Гербери, маргаритки и други красиви цветя очакват да бъдат събудени от първите пролетни лъчи и да подарят радост и усмивки на своите притежатели.

Ръчно изработените мартенички вече ви очакват в Туристическите информационни центрове - на Часовника, в Автогара "Юг", в Център за съвременно изкуство и библиотека, както и в Културно – туристически комплекс „Ченгене скеле“. Може да ги закупите и онлайн на: https://bit.ly/3Jfrtro.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови