Как да си направим жива трева за Великден 

Днес ще ви дадем няколко идеи за това как да си направите жива трева за Великден. 

Картонените кутии от яйца са много подходящи за засаждането на трева или различни подправки, като магданоз, копър, босилек или дребни цветя. Как да го направите ли? Много е  лесно, просто напълнете с пръст гнездата, където са стояли яйцата и във всяко от тях сложете по няколко семенца от избраните от вас подправки и ги поливайте редовно. 

Много скоро те ще покълнат и така за Великден ще имате една много ефектна декорация или дори можете да ги използвате като оригинален подарък за ваши близки или приятели. След това, когато картонът вече се разпадне винаги можете да ги прехвърлите в други саксийки и да ги сложите на балкона или в кухнята и така да имате под ръка винаги свежи подправки. 

Черупките от яйца са също много ефекни, когато в тях са посадени подправки или цветя, дори и трева. Ако решите да се възползвате от тази идея, то когато използвате яйцата, се постарайте да ги счупите така, че да запазите челостта на черупките. Напълнете всяка половинка с пръст и в нея засадете това, което решите.  След това ги поставете внимателно в кутийката за яйца и поливайте умерено, докато покълнат.  

Ако пък нямате време да насадите някое от тях или се притеснявате, че няма да поникнат до Великден, то можете да използвате черупките като вазичка, за дребни полски цветя, като теменужки например. Привързана леко с цветна панделка, тази вазичка или саксийка може да бъде и един много ефектен подарък за празника. 

За Великден можете да си направите и тематични кутийки от рециклирани материали, във формата на зайче или яйце. Сложете в тях малко тревичка и няколко нашарени яйца и ще впечатлите всеки, на когото подарите такава ефектна саксийка, най-вече децата.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови