Живко, който потроши възрастна жена на спирка, се изправя пред съда

В Бургаския районен съд днес започва делото срещу Живко Кючуков, на 26 години, който изрита жестоко възрастна жена на спирка в Бургас, при което тя падна и се потроши.

Инцидентът е от 9 май т.г., мястото е ж.к. „Изгрев“, на автобусната спирка пред бл. 61.

Чрез нанасяне на удар с крак в областта на таза, причинил на 72-годишната Виолета К. средна телесна повреда, изразяваща се в закрито пертрохантерно счупване на дясно бедро, което е довело до трайно затрудняване на движението на десен долен крайник, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 НК, четем в обвинителния акт. 

Адвокатът на Кючуков се опита да го изкара невменяем и той изкара известно време в затворническата болница в Ловеч. Според назначената тройна съдебно-медицинска експертиза обаче Живко е вменяем и може да ръководи действията си и да носи отговорност. 

Около 15.00 ч. на 9 май т.г. Виолета К. чакала автобус на спирката пред блок № 61 в ж.к. „Изгрев“. По същото време на същото място се намирал и подсъдимият Живко Кючуков. Той чакал автобус, седейки на пейка на спирката и държейки пластмасова чаша с кафе. 

Виолета също седнала на пейката. Изведнъж подсъдимият изхвърлил чашата с кафе на тротоара, поради което пострадалата го погледнала. Живко К. се ядосал и безпричинно ѝ отправил репликите „Махай се!“, „Ставай!“, „Изчезвай!“. 

Жената се изплашила и застанала да чака автобуса права. Няколко минути след това, подсъдимият станал от пейката и без да казва нищо на пострадалата я ударил с крак в областта на таза. Вследствие на удара, пострадалата паднала на земята и започнала да вика от болка.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови