Бащата на джигита с джипа притискал свидетели

Детайли по досъдебно производство, ангажирало полицията и Районна прокуратура в последните дни, бяха представени на съвместен брифинг от Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов и административния ръководител на Бургаска районна прокуратура – Мария Маркова.

Досъдебно производство представено на днешния брифинг, касаеше рисковото шофиране на 20-годишен бургазлия, който причини материални щети на пет коли и автобус от градския транспорт по пътя от Бургас до с. Равадиново, опитвайки се да избегне полицейска проверка. 

По думите на прокурор Мария Маркова мотивите за неадекватното поведение на бургазлията все още са неизвестни. Той отказал да даде кръвна проба за наркотици и алкохол, но такава ще бъде изискана по реда на НПК. Направените му проби, близо половин денонощие след инцидента, са били отрицателни. 

Към момента му е предявено обвинение по чл. 270 от НК, както и за хулиганство, чрез използване на МПС. Бащата на 20-годишния бургазлия също е задържан за срок до 24 часа, заради опит да повлияе на свидетелите по досъдебното производство. 

При него има данни за престъпление от общ характер и това е довело до ареста му. „Бащата се опитал да накара свидетели да преосмислят казаното в първоначалните им показания, като подобно поведение на родител, опитващ се да покрие действията на детето си, не е редно”, каза още прокурор Маркова. 

Директорът на ОДМВР – Бургас определи поведението на бащата, като характерно за началото на 90-те години. Вече му е предявено обвинение и срокът на задържането му е увеличен до 72 часа. Предстои да бъде поискана и постоянна мярка „задържане под стража”.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови