Арестуваха садист за убийства на котки в Бургас

50-годишен бургазлия е задържан за срок до 24 чака от служители на второ РУ Бургас по преписка, образувана за системно нехуманно отношение към гръбначни животни. 

Това съобщиха от  полицията днес.

За жестоките убийства на котки в бургаския комплекс Славейков алармираха зооорганизации, граждани и медии. Самият Димитър Димитров публикува клипове във фейсбук с издевателствата. На единия от тях той влачи котка, хваната в капан, а на другия иггаря животно в клетка.

Ето какво съобщиха от МВР:

Полицията се е самосезирала на база няколко видеоклипа с жестоко отношение към различни животни, публикувани в профила на бургазлията във фейсбук. Към служителите на реда са се обърнали и множество зоозащитници, както и представители на медиите. Своевременно проведените оперативно-издирвателни действия доведоха до установяване самоличността на бургазлията, адресите на пребиваването му, както и местоработата. 

Задържан е със заповед за полицейско задържане за уточняване на детайли по създаването и разпространяването на видеоклиповете с нехуманно отношение. Предстои събраните по случая данни да бъдат докладвани в бургаска районна прокуратура.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови