19 ареста при акцията на МВР, разкрита е нарколаборатория

В резултат на мащабната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на територията на ОДМВР Бургас са задържани общо 19 лица - осем от тях за битови кражби, осем за производство или притежание на наркотици и три лица за опит за палеж на лек автомобил, осъществен на територията, обслужвана от РУ Несебър.

Служителите от участък “Победа” при Първо РУ Бургас са задържали две лица за притежание на наркотици, като в обитаваното от единия задържан жилище са намерени и иззети 59 пакетчета, съдържащи наркотични вещества /друсан чай/, а в жилището на втория - 100 грама /друсан чай/. 

За обща информация - друсаният чай представлява обикновен чай, напръскан с различни химикали, който има действието на метамфетамин /при тестване с полев тест реагира на метамфетамин/. 

В Несебър е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин /пико/. Същата е била разположена в хотелски комплекс в Слънчев бряг и стопанисвана от 33-годишен криминално проявен мъж /същият е задържан за срок до 24 часа, като му е повдигнато обвинение/. 

Обвинения за различни престъпления са повдигнати и на още 15 лица. Припомняме, че на територията на ОДМВР Бургас не се наблюдава ръст на битовота престъпност, поради което полицейската операция има преди всичко превантивна насоченост.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови