Повдигнаха обвинение на шефа на «безкракия» просяк, бит от Динко

Районна прокуратура - Бургас привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа „началника“ на просяка, който се преструваше на безкрак или безрък и накрая отнесе шамарите на ямболския бабаит Динко Вълев.

Арестуваният тартор Б.М., на 58 години, е организирал стройна система, в която всеки от просещите заемал определено място. Общо трима са били мъжете, които работели за него. 

Единият от тях е именно човекът, който бе разобличен на два пъти, че се прави на инвалид. Въпросният, който стана причина Динко Вълев да влезе в ареста за няколко дни, е на 55 години и е от Ловеч. По информация на полицията той „работел” основно в Бургас и Равда, но епизодично се появявал и в Созопол.

Другите двама от склоняваните към просия са на 30 и 59 г., заработвали основно в Пловдив и Варна и често били ротирани от „сводник на просяци”.

Б.м. е обвинен за това, че „от неустановена дата през лятото на 2022 г. до август 2023 г. е извършил действия по намиране на на трима мъже, които настанил в дома си и, с цел да бъдат използвани за просия - престъпление по чл. 159 а, ал. 2“.

Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. Наказва се с от 5 до 15 години "лишаване от свобода", глоба и конфискация.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови