Глоби на собствениците на 19 автомобила без шумозаглушители

Нови 19 акта по Закона за движение по пътищата само за седмица са съставени на водачите на 19 автомобила в резултат на активните действия на служителите от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас,

ангажирани с ограничаване на завишените нива на шум при придвижване на моторните превозни средства по главните улици и булеварди на Бургас. 

Констатирани са 19 технически неизправни леки автомобила с премахнати шумозаглушители на изпускателната уредба. На водачите са съставени актове за констатиране на въпросното нарушение на ЗДвП, а автомобилите са спрени от движение. Наложени са санкции и на шестима мотоциклетисти. 

Предвидените законови наказания за подобен вид нарушения са: глоба в размер до 200 лева и спиране от движение на автомобила до отстраняване на неизправността. На санкция полежат и автомобили, които превишават нивото на шума поради техническа неизправност. 

Проверките за неизправни шумозаглушители на моторните превозни средства или липсата на такива продължават и към момента, като служителите на сектор „Пътна полиция“ работят преимуществено в тъмната част на денонощието. Извършват се проверки и за рисково шофиране, както и за т.нар. „дрифтиране“. 

Припомняме, че първите две септемврийски седмици за шумно придвижване по пътните артерии в Бургаска община бяха санкционирани водачите на четири леки автомобила „БМВ“. Фишове получиха и седем мотоциклетисти.

Контролът над МПС, придвижващи се на територията на Община Бургас продължава да е засилен, а служителите на сектор „Пътна полиция“ безкомпромисни при констатиране на нарушения на ЗДвП. Само за изминалото денонощие са съставени : три акта за използване на мобилен телефон по време на шофиране, един акт за неползване на предпазен колан, един акт за МПС без сключена застраховка „Гражданска отговорност“ и един акт за преминаване на червен забранителен светофарен сигнал. Съставени са 37 фиша за налагане на глоба. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови