АБВ представи кандидат-кметовете си за Бургаска област

Заместник председателят на АВБ Румен Петков днес представи кандидатите за кметове на общини в Бургаска област.

„Това са хора получили уважение на отделни социални групи на общности, в които работят и имат своята изява. Трябва да кажа, че сме горди от личностите, излъчени в Бургаска област. Това е човешки ресурс, който заслужава уважение и подкрепа и на, който трябва да дадем шанса да работи“, заяви Румен Петков на пресконференция в офиса на АБВ в Бургас в жк Лазур.

 

 

Ето и кандидатите:

Община Бургас – доц. Камен Сейменлийски;

Община Несебър - Георги Манолов;

Община Карнобат - Георги Димитров;

Община Приморско - Димитър Димитров;

Община Айтос - Васил Едрев;

Община Камено - Стефан Бонев и

Община Средец - Ненчо Ненчев.

 

От деветимата кандидати само двама са издигнати от АВБ – Камен Сейменлийски и Ненчо Ненчев, а останалите са независими, подкрепени от партията.

От избраниците на брифинга присъстваха доц. Сейменлийски, Георги Димитров, Димитър Димитров и Георги Манолов.

Доц. Камен Сейменлийски е единственият, който няма опит като политик.

ИНТЕРВЮ С НЕГО ЧЕТЕТЕ ТУК!

Георги Димитров е втори мандат кмет на Карнобат. Двата пъти бе издигнат от БСП, като на втория, по време на балотажа, бе подкрепен от ГЕРБ. Димитров се виждаше за трети път кандидат на БСП, но столетницата се отвърна от него и гласува доверие на председателя на общинската структура ва Карнобат Тодор Байчев.

„Все още съм член ан БСП. Платих си и членсия внос за последния месец, който е 10% от заплатата ми“, заяви за burgasdream.com Георги Димитров.

Димитър Димитров бе три мандата кмет на Приморско – от 1995 до 2007 г. След това загуби на изборите с минимална преднина от Лиляна Димова от БСП. На последните избори през 2011 г. кандидатът на ГЕРБ Димитър Германов го изпревари на балотаж с 29 гласа.

Георги Манолов бе кандидат за кмет на изборите през 2011 г., издигнат от коалиция „Ново начало“, в която влизаха Синята коалиция, ССД и ВМРО. Преди това той бе зам.-кмет на община Несебър по европейските проекти.

Васил Едрев е в момента кмет на община Айтос, а Стефан Бонев – на Камено, като той е подкрепен и от БСП.

Ненчо Ненчев бе кмет на Средец от 2001 до 2004 г. Той бе е издигнат от коалиция "Средец 2000", включваща Евролевицата, Бизнесблок, "Нов избор", Обединен блок на труда и Зелената партия. На миналите избори Ненчев бе кандидатът на РЗС, но успя да събере само 10% от гласовете.

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови