От ДПС вдигнаха ръце от кмета на Сунгурларе

Руен - бетониран, Айтос - с ново лице, а Поморие - със силните на деня

Д-р Кенов е кмет на лозаро-винарската община втори мандат, а кметуването му е белязано с безхаберие и най- обикновена безметежност на кандидата на ДПС.

 

Партията на Доган вече оглежда своите кандидати, като подготвя и резервни варианти, научи burgasdream.com. Анализът, който е направен за предстоящите местни избори в Бургаско, посочва няколко негативни извода, като най-много негативи е събрал кметът на община Сунгурларе д-р Георги Кенов. Сунгурларският кмет е получил много ниска оценка и много критики, защото за два мандата не само не е направил нищо за местното население, но и е проявил известно пренебрежение към партийните указания, най-вече по отношение усвояването на евросредства. Някои негови човешки слабости са обект на коментар от електората на ДПС, дори и останалите жители на общината не крият възмущението си. Истината е, че ще се търси и друга кандидатура, заяви партиен функционер, който обясни мотивите с указания за нови лица и млади хора, които да бъдат издигани по места.

Бетониран и без никакви притеснения за подкрепа е кметът на община Руен Исмаил Осман. Най-бедната община в Бургаска област е застинала в своето развитие, а симпатизантите на ДПС все по-често изразяват недоволство от безрезултатното кметуване на кмета Осман. Той, обаче е протеже на бившия кмет на Руен и настоящ депутат Дурхан Мустафа, който пък е сред приближените на сегашния председател на партията Лютви Местан.

Айтос е общината, където ДПС ще експериментира  новите указания и новата линия - нови лица и млади политици.От години Айтос е огледален образ на модела на управление на партията на Доган.Там като по учебник вота преминава от социално-икономически, до чисто етнически.Следват договорки и кметът от български произход получава подкрепата на общинската структура на ДПС. Най- вероятно лидерското място в местните избори ще бъде отстъпено от Ружди Хасан на младия и много успешен политик Севим Али,който е председател на Общинския съвет и беше сред кандидат-депутатите на парламентарните избори.

Най-интересна, но и най-малко прозрачна ще бъде ситуацията по време на местните избори в община Поморие. Официално общинската структура на ДПС там ще се заиграва с кандидата на БСП, но в края на изборите ще подкрепи реалният победител в местния вот.

Във всички села в Бургаска област, където има концентрирано турско население ще бъдат издигнати кандидати за кметове, гласи още предизборното указание.

На снимката: Д-р Кенов се гордее със своя прадядо, който е един от първите общински съветници на Карнобат след освобождението на Българя от турско робство.

 

 

Коментари   

#1 айтосссс 11-08-2015 15:38
офффф,пак платена статия от ружди и севим ;-)
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови