Димитър Людиев: В края на мандата ни Бургас е по-модерен и уреден

Преди четири години заедно с вас положихме клетва тук в Общинския съвет да се ръководим от интересите на гражданите на Бургас.

В края на мандата ние от групата на ГЕРБ  смятаме, че днес бургазлии имат още по-модерен, зелен и уреден град.

С тези думи на водача на групата на ГЕРБ Димитър Людиев започна последното заседание на настоящия Общински съвет.

„Обновена инфраструктура, нов градски транспорт, още възможности за спорт, култура и отдих, по-добри бази на детските заведения и училища, инвестиции в здравеопазването. Всичко това превърна Бургас в град с европейски облик, в който се живее по-добре, като вече е и място за туризъм, а не транзитна спирка на летуващи.

Преди да станат факт новите решения, за развитието на населените места в община Бургас, първо минаха през залата на Общинския съвет. Тук, често след полемика, се гласуваха най-важните събития за развитието на региона ни. Държим да отбележим, че голяма част от тези най-важни за бургазлии докладни получиха подкрепата от представители от почти всички групи. Това означава едно – в местния парламент на Бургас много от колегите ни работиха надпартийно и това което ги водеше бяха единствено интересите на нашите съграждани”, каза Людиев.

„Съжаляваме и за изпуснатите възможности, които заради политически пристрастия не се реализираха и така бяха ощетени бургазлии. Важното е, че тези случаи са изолирани и че разумът в Общинския съвет все пак надделя. За новия облик на Бургас трябва да благодарим и на съгражданите ни. Промяната се случи и заради тяхното търпение. Амбициозните инфраструктурни проекти често създават неудобства. Това се случва и в момента, тъй като на територията на общината се работи на десетки места.

Тук е моментът да благодарим на кмета Димитър Николов и неговия екип, че и през втория мандат работиха за това всеки бургазлия с гордост да назовава своя град.

И последно ние от ГЕРБ призоваваме финалното заседание на Общинския съвет да не се превърне в предизборна арена. И днес ни предстои да вземем важни решения за града и да се подаваме на емоции от предстоящите избори би било безотговорно.

Сигурен съм, че бургазлии ще дадат своя вот според делата, а не заради предизборна полемика”, добави водачът на групата на ГЕРБ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови