Хора от третата възраст разгледаха Акве Калиде по покана на кандидати за общински съветници от ГЕРБ

Прожекциите по случай Световния ден на туризма ще стартират на всеки час от 10.00 до 19.00 часа.

По случай Световния ден на туризма - 27 септември, пенсионери посетиха Акве Калиде по покана на кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Диян Димов, Димитринка Буланова, Димчо Грудев и Георги Чавдаров. Новооткритият туристически комплекс в Бургаските минерални бани удиви възрастните гости с визията и разнообразните занимания, които предлага. 3D прожекция, пресъздаваща историята на обекта, събуди спомените на старите бургазлии и те с охота разказваха, как е изглеждало мястото в тяхната младост.

Броени дни след откриването си, реставрираният археологически обект привлече стотици бургазлии и гости на града с хилядолетна си история и множество разнообразни възможности за релакс и забавления.

До реставрираната музей-баня на Сюлейман Великолепни се извисяват експонираните стени на термалните римски бани от І век сл. Хр. - част от древния град Термополис. Хилядолетия на ред те са най-известните минерални бани в източна Тракия, където още в дълбока древност се използвало уникалното съчетание на топлите води с лечебната кал и солената морска вода.

Днес, на Световния ден на туризма прожекциите в „Акве Калиде“ ще стартират на всеки час от 10.00 до 19.00 часа.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови