Жителите на Братово поискаха от реформаторите общинска охрана и нова канализация

Жителите на Братово поискаха подкрепа от Реформаторския блок, за да може  през следващия мандат в селото да заработи общинска охрана и да бъде изграден отводнителен канал, който да сложи край на постоянните наводнения.

В пенсионерския клуб в града десетки местни хора изложиха своите проблеми пред водача  на листата за общински съветници от  Реформаторски блок – Бургас д-р Георги Митев и втория в листата Тошко Иванов. Те бяха заедно с кандидат-кмета Паруш Парушев, който е издигнат от Реформаторския блок.

„С жителите на Братово, което досега се ръководеше от кметски наместник,  обсъдихме  редица проблеми,  чието разрешаване не търпи отлагане. Сред тях е предотвратяването на редовните кражби в селото,  чрез създаване на общинска полиция”, каза д-р Митев.

По време на срещата стана ясно, че другата основна тема в Братово е качеството на водата.

„Местните хора споделиха, че заради влошеното състояние на канализацията и водопровода течащата  вода е мътна и негодна за пиене. Основна необходимост се оказва и изграждането  на отводнителен канал в селото, което страда от редица наводнения дори и при не толкова силни дъждове. Обикновено тогава прииждащата вода залива улиците „Москва“ и „Васил Левски“”, каза Тошко Иванов.

Кандидатите за общински съветници на реформаторите д-р Георги Митев и Тошко Иванов засвидетелстваха своята подкрепа и обещаха, че в бъдещия Общински съвет на Бургас ще работят за разрешаване на проблемите в Братово.

„Радваме се, че кандидатът-кметът Паруш Парушев е приеман изключително добре от местните жители и има тяхната подкрепа. Мисля, че той е разумният избор за Братово”, каза Тошко Иванов. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови