Тодор Георгиев се оттегли от листата на БСП в Бургас

Тодор Георгиев, който заема 38 място в листата на БСП на кандидатите за общински съветници в местните избори депозира в ОИК своя молба, с която се оттегля от участие.

Той е от гражданската квота и имаше съвсем реален шанс да влезе в местния парламент, тъй като е познато лице за Бургас. Тодор Георгиев бе и заместник кмет по времето на Йоан Костадинов.

Ето какво написа той на страницата си във фейсбук ден преди да оттегли кандидатурата си:

Гледам кандидатите за общински съветници - всичките от чисто злато.

Поглеждам себе си...нищо особено...

Слушам кандидатите за общински съветници - всичките с айкю поне 300. Поглеждам се, засрамвам се и от три дни не си говоря...

Чета им програмите - таргета на всички е да минем поне Цюрих най-късно до Новата 2016 г. Зачитам една-две дебели книги - не виждам как ще стане....Значи нямам визия за управление. "Щото не мога да разбера, например, как един малък провинциален град на брега на морето (не казвам "морски" - тази дума има друго, непонятно значение за много хора), ще стане център на европейския туризъм, например. Или как инвеститори от цял свят масово ще се стекат тук, за да осигурят хиляди работни места и облагородят местния генофонд.

И какво ли не още... Да се надявам, че поне ще ми оправят улицата и канализацията. А улицата е току до ларгото...същото ларго с турски плочки за 254 лева квадрата, дето ни прави години поред "бест евър"

.... И прочие алабализми...

Имам кофти усещането, че ОбС навсякъде се превръща в клуб по интереси...Бизнес интереси. И преобладават два вида съветници - бизнес аристократи и парии дето гласуват всичко и са доволни на заплатата от 1300 лева, дето я получават...

И тук се получава разминаването - аз съм от род на "скромни и трезвени люде", според братовчеда Plamen и личните ми интереси са с ограничен хоризонт - до някоя красива кака и нещо старо, течно с кехлибарен цвят в умерени количества, колкото да поддържам родовия имидж.

Пък и "бизнес интереси" в съчетание с "обществен договор" все още минава за престъпление...поне по света

Пък и като гледам как бъдеща опозиция и управляващи се тупат взаимно по раменете и обичкат и хвалят един другимо - просто не знам какво бих правил между тях.

Готвих се да бъда опозиционен коректив, но ще е само потвърждение на максимата "кипи безмислен труд"

Пиша толкова обстоятелствено, за да мотивирам защо НЯМА да бъда никакъв в това, което минава за политика у нас...

И защото ми се обадиха хора, на които използвам случая да благодаря, и според чиито, дори силно преувеличени добронамерени думи за подкрепа , само 1/4 да биха се сбъднали - гласовете им стигат поне за още два мандата...

Е, не искам да ги разочаровам с напразни надежди - мотото на занаята ни е Our Word Is Our Bond и съм оцелял в бизнеса, щото съм го спазвал.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови