ЦИК реши – Стефан Кенов е нарушил закона

Централната избирателна комисия излезе с решение, според което представителят на коалиция „Карнобатлии за Карнобат“ и съпредседател на БДЦ  - Стефан Кенов е нарушил закона, научи burgasdream.com.

ЦИК приема, че разпространеният безплатен вестник „Карнобатлии за Карнобат“ представлява по същество агитационен материал, отпечатан в полза на коалицията, а не доставка на медийна услуга.

Затова е трябвало задължително да съдържа надписа „Купуването и продаването на гласове е престъпление“, каквото е изискването на разпоредбата на чл. 183, ал. 2 от Избирателния кодекс.

С решението си, което бе публикувано в 21.34 ч на 19 октомври, ЦИК отмени решението на ОИК-Карнобат, като неправилно и незаконосъобразно. Общинската избирателна комисия се бе произнесла, че не може да установи извършителя на нарушението по чл. 183 от ИК.

„По отношение на направеното от жалбоподателя искане Централната избирателна комисия да приложи санкция на лицето Стефан Кенов същото се явява недопустимо, тъй като по силата на разпоредбата на чл. 496 от ИК компетентна е ОИК – Карнобат“, четем в решението на ЦИК.

Жалбоподател е Вяра Петрова – упълномощен представител на коалиция „Народен съюз“.

РЕШЕНИЕТО НА ЦИК ЧЕТЕТЕ ТУК!

 

Автор Ирина Генова

Коментари   

#1 realist 20-10-2015 00:59
.......тя стана една !!!! Заял се ХЪРБЕЛ със ЩЪРБЕЛ :D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :sad: :P
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови