Жельо Вардунски: Осигуряването на чиста питейна вода по селата е задача номер 1

„Осигуряването на чиста питейна вода е задача номер 1 в бъдещата ми работа”,

заяви независимият кандидат за кмет на Община Камено Жельо Вардунски, който е подкрепен оп ГЕРБ и Реформаторския блок на предстоящия местен вот.

Според него именно оттам трябва да тръгне промяната в селата в Община Камено. Вардунски е категоричен, че асфалтирането и подобряването на инфраскруктурата е немисилимо без подмяна на комуникациите.  На повечето места тръбите за водоснабдяване са 60-годишни.

„Имам намерение да направя проекти във всички села и ще се боря да ги реализирам. Не мога да деля селата на по-важни и по-малко важни. Но транспортната схема и спешната помощ са другите два проблема, решаването на които за мен е най-важно.”, обясни Вардунски.

Според него до този момент не са реализирани възможностите за изграждане на водни цикли по селата.

„По време на срещите, хората споделят, че дори не искат да си мият чиниите от водата, която тече от чешмите. ВиК инфраструктурата е основна за всяко населено място и един кмет трябва да започне оттам. В новия цикъл на Програмата за развитие на селските райони предимство се дава на проектите за разширение и модернизация на съществуващата мрежа”, каза още Вардунски.

Той е категоричен, че трябва да се търси европейско финансиране и за ремонта на междуселските пътища. В същото време по-голямата  част от мрежата на територията на общината е от националната пътна инфраструктура.

„Аз си давам сметка, че ще е необходимо да си създам лоби, да ходя и да настоявам в министерствата, ако се налага да нахалствам, но ще го направя. Трябва да има постоянство и добри проекти. Един кмет не трябва да бяга от европроектите, само защото е необходимо те да отговарят на много изисквания и работата по тях изисква сериозен ресурс. Трябва да създаде  сериозно звено, което да работи системно и прецизно. При мен това ще се случи”, заяви още Жельо Вардунски.  

Добавете коментар


Защитен код
Обнови