Вардунски: Нова спортна зала, индустриална зона и отваряне на жп прелеза на Свобода ще са мои опорни точки

Нова индустриална зона, отваряне на жп прелеза, Център за обучение и преквалификация на работоспособното население в община Камено,

закрита спортна зала в общинския център и ремонт на читалищата по селата. Това са само част от обещанията на независимия кандидат за кмет на Община Камено Жельо Вардунски, който е подкрепен оп ГЕРБ и Реформаторския блок на предстоящия местен вот.

„Винаги съм представял Община Камено като един добър избор за инвестиране. Общината е много подходящо място да се отвори цех или склад, защото е на крачка от големия пристанищен град. Земите около Бургас са доста скъпи и ако създадем индустриална зона,  в общинската хазна ще влизат повече приходи от данъци”, категоричен е Вардунски.

Отварянето на жп прелеза на с. Свобода също ще бъде сериозно предизвикателство в работата на Вардунски, защото това е желанието на много от жителите на общината, тъй като разстоянието до областния център се скъсява на 16 километра.

Независимият кандидат за кмет има ясна идея къде ще бъде новата закрита спортна зала на град Камено. За изграждането  обаче са нужни сериозни средства, които ще бъдат акумулирани по програмите за Трансгранично сътрудничество през новия програмен период. По този начин чрез европейски пари ще бъдат реновирани църквите, читалищата и много общински сгради, средище на културния живот на местните хора.

„Преди да помислим за родителите, трябва да направим нещо и за децата. Ще направим  детски площадки и игрища. Но по-голямата ми цел е да изградя една спортна зала, която да стане средище на по-младите хора. Тя ще е подходяща и за спортни и за културни събития. Камено има много хубав културен дом. Трябва да  отделим средства за ремонта му”, коментира още независимият кандидат за кмет Жельо Вардунски.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови