Вижте кой ще повтаря на 1 ноември

Интересни казуси съпътстват балотажа в Бургаска област

 

Докато в Айтос на балотажа с предизвестен резултат се изправят на поправителен досегашният кмет Васил Едрев, вече като кандидат на ПП ГЕРБ  и кандидата на ДПС младият , но опитен политик Севим Али, то в селата в община Айтос има много неизвестни.

Един от най- интересните казуси, които бяха обект на вниманието на ОИК- Айтос и на ЦИК, е случаят с кандидатите за кмет на с. Караново. След първия тур резултатите там са 46.21% за Надя Русева Димитрова от Реформаторския блок и по 26.90% за  Белчо Димитров Белчев от Български демократичен център/ БДЦ/ и кандидата на ПП ГЕРБ Димчо Вълчев Владимиров.

При това положение, на балотаж отиват тримата кандидати, но печели този с най- много гласове, независимо дали е спечелил 51 %, обясни председателя на ОИК-Айтос Ивайла Гаджерукова. Във вторник, обаче най- изненадващо от надпреварата на 1 ноември се отказва кандидата на БДЦ. Вчера излиза и решението на ЦИК, с което се определят двамата кандидати на балотажа- Надя Димитрова от РБ и Димчо Владимиров от ПП ГЕРБ.

В община Айтос  кандидатите на още две села отиват на балотаж. В с.Чукарка един срещу друг се изправят кандидатът на ДПС  Мустафа Али Садула и кандидатът на БДЦ Джемил Хюсеин Хамид. В с. Тополица на балотаж излизат Шабан Шабан Азис от ДПС и Юри Петров Миляков от ПП ГЕРБ.

В община Средец има само едно село, в което кандидатите отиват на балотаж. В с. Зорница за гласовете на своите съселяни ще се борят кандидата на ПП ГЕРБ Зорница Стоянова Георгиева и кандидата на АБВ Вълчо Янев Вълчев.

Най- много неизвестни пред избирателите има в община Карнобат. Шест села ще избират кмета си на 1 ноември. В с. Кликач за доверието на своите избиратели ще се състезават Хюсеин Селим Селим от ДПС и Бехчет Юмеркямил Исмаил от Инициативен комитет. В с. Соколово един срещу друг се изправят Неждет Алиайдин Мехмед от Местна коалиция „ Карнобатлии за Карнобат/ ВМРО-БДЦ/" и Съби Иванов Иванов от Българска Социалдемокрация. С по-малко от 3 % разлика от първия тур ,на балотажа в с. Детелина излизат Галина Дончева Ангелова от Народен съюз и Даниел Велков Драгнев от БСП. В с. Крумово градище кандидатът на ПП ГЕРБ Недялка Георгиева Хаджиева  ще се състезава с Матей Стефанов Манев от Българска Социалдемокрация. В с. Искра друг кандидат на Българска Социалдемокрация Стоян Йорданов Стоянов излиза на балотаж с кандидата на ПП ГЕРБ Мария Желева Иванова. В с. Деветак кандидатът на ПП ГЕРБ Росалин Митев Георгиев се изправя срещу кандидата на БСП Ванина Георгиева Желева.

В  община Царево битката е за Ахтопол. На балотажа един срещу друг излизат Станислав Георгиев Димитров от ПП ГЕРБ и Атанас Желязков Желязков от Инициативен комитет.

Интересен развой се очаква и в единственото созополско село, където ще се проведе балотаж. За кмет на с. Индже войвода с минималка разлика от първия тур излизат кандидатът на ПП ГЕРБ Илия Тодоров Бахов, който постигна 49.17%  и кандидатът на БСП Атанас Спасов Димитров  с 48.76% от първия тур.

В община Поморие 4 населени места ще определят своя кмет на 1 ноември. За кмет на с. Козичене излизат на балотаж Тодор Милев Милев от ПП ГЕРБ и Крум Янков Лечев от Коалиция „Бъдеще Народен съюз-ВМРО“. На балотажа в с. Горица излизат кандидатите на НФСБ Тончо Апостолов Киров и Валентин Белчев Георгиев от БСП. Битката за кметското място в с. Косовец е между кандидата на ДПС Шемши Селим Али и Али Дуран Хашим от Реформаторския блок.

За Каблешково с минимална разлика от първия тур излизат Върбина Петрова Дерлийска от ПП Средна европейска класа и Елена Чернева Бояджиева от ПП ГЕРБ.

В община Приморско балотажи ще се проведат в селата Китен и Ясна поляна. За кмет на с. Китен се изправят един срещу друг Атанас Стоянов Петров от ПП ГЕРБ и Катя Койчева Вълчева от Коалиция „Заедно за община Приморско“, Коалиция РБ,ПП АБВ,БДЦ,СДП,ПП БСД,НРП, чиято разлика от първия тур е по-малко от 1 %. В с. Ясна поляна за кметския стол ще се състезават Георги Полихронов Георгиев от ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ и Денка Вълкова Тодорова от ПП ГЕРБ .

В община Бургас само с. Равнец все още е без кмет. Но това ще се поправи на балотажа, когато за вота на своите съселяни ще се борят независимият кандидат Костадин Стоянов Георгиев и кандидата на ПП ГЕРБ Христо Иванов Колев.

В община Камено най- оспорванта битка ще бъде за общинския център, където срещу несменяемият Стефан Бонев от БСП се изправя Жельо Василев Вардунски от ИК"Жельо Василев Вардунски". В с. Константиново на балотаж излизат Александра Иванова Манова от НФСБ и Вълчо Ангелов Стайков от ПП ГЕРБ . За кмет на с. Винарско ще се състезават Галя Петрова Георгиева от РБ и Стайко Манев Манев от ПП ГЕРБ . За с. Тръстиково кандидатът на столетницата партия Веселина Петкова Петкова се изправя срещу Иванка Димитрова Драгова от Инициативен комитет. Жителите на с. Полски извор ще избират кмет между кандидата на РБ Пенка Добрева Михалева и кандидата на ПП ГЕРБ Иван Стефанов Георгиев. Другото село в община Камено, където ще има балотаж е с. Ливада. Там един срещу друг ще се изправят кандидатът на БСП Ангел Райков Радев  и кандидатът на РБ Денка Динева Петрова.

В община Несебър само с. Баня все още няма кмет. Жителите на селото ще избират между Янка Георгиева Чакърова от БСП- ПК Тракия и Емил Димитров Огледалов от ПП МОРЕ.

В Руенска община на балотаж са селата Просеник и Разбойна. За кмет на с. Разбойна се борят кандидатът на ДПС Айтен Бехчет Ибрям и кандидатът на ПП ГЕРБ Стоян Тодоров Добрев. Крепостта на ДПС в с. Разбойна се опитва да сломи кандидатът на РБ Нурула Смаил Ахмед, който се изправя срещу Хатче Смаил Ахмед от ДПС.

Интересна ще е битката и в община Сунгурларе. За общински кмет се състезава бившият кмет от ДПС Георги Кенов, който като кандидат вече на  БДЦ ще се изправи срещу доскорошните си съпартийци, които пък ще разчитат на Васил Панделиев.

БДЦ атакува и кметския стол в с. Климаш, като резултатите на двамата претенденти от първия тур са наравно- по 50%. Срещу Рабие Мустафа Сюлейман от БДЦ се изправя Байрамали Ереджеб Индже от ДПС.

За кметското място в с. Подвис ще се надпреварват кандидатите на ПП Обединена социалдемокрация Събка Митева Равалиева и Галина Чанева Тодорова от НФСБ. В с. Лозарево ПП Обединена социалдемокрация ще разчита на балотажа на Димка Андонова Чанева, а БДЦ – на Благомир Тодоров Чомаков. За кмет на с. Славянци на балотаж излизат Цоню Михаилов Минчев от Инициативен комитет „ Ново начало“ и Асен Мирчев Михалев от БДЦ. БДЦ атакува и кметския стол в с. Прилеп като неговият кандидат Чани Димов Стойчев отива на балотаж с Мима Ангелова Иванова- независим кандидат.

В с. Чубра кметското място ще си оспорват кандидатът на ДПС Диню Илиев Иванов и Митко Ганев Димитров от ПП ГЕРБ. Кандидатът на ПП ГЕРБ в с. Садово Мария Димитрова Кълъчева е на балотаж с Христо Ненчев Николов от БДЦ.

37 населени места ще избират своя кмет на балотаж на 1 ноември. Според анализатори това е рекорд. За първи път от най- новата политическа история на Бургаска област има толкова много кметски места, останали да бъдат решени на балотаж.

Коментари   

#1 славия калоянова 29-10-2015 22:39
_С цялото си уважение, но Китен е град от 10 години.А пък и тук ще избираме на балотаж бивш и настоящ кандидат от ГЕРБ. Да им пожелаем успех за благото на град Китен!
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови