БСП-Бургас: Пришълци в по-малките общини решиха вота

Причина за слабите резултати на БСП-Бургас на местните избори били хаосът в ОИК, корпоративният вот, "пришълците" в избирателните списъци.

Това съобщи на пресконференция днес Николай Тишев – областен председател на БСП. Лидерът на столетницата в Бургаска област не видя грешки в организацията или в провеждането на предизборната кампания.

Оставки в БСП-Бургас няма да има, допълни Тишев. След Нова година тръгва изборната кампания на партията в национален мащаб. Въпрос на морал било подаването на оставки, но Тишев заяви не вижда смисъл, при положение, че смяната ще е само за два месеца.

Социалистите отчитат запазване на позициите си в Поморие, Малко Търново и Несебър, като в този град за първи път от години получават един мандат. На другите места обаче червените отчитат спад.

За балотажа в неделя в Камено кандидатът на БСП Стефан Бонев ще се явява срещу този на ГЕРБ и Реформаторския блок - Жельо Вардунски. За Сунгурларе социалистите застават само зад кандидата на ДПС – Васил Панделиев. За Айтос призоваха да се гласува по съвест.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови