ДБГ-Бургас стартира подписка срещу увеличените заплати на общинските съветници 

Във връзка с решение на Общински съвет-Бургас от 27 септември 2022 г., касаещо увеличението на възнаграждението на общинските съветници, ръководството на ПП „Движение България на гражданите“ взе няколко решения, съобщиха от пресцентъра на ДБГ-Бургас.

1. От следващата седмица „Движение България на гражданите“ стартира сред гражданите на община Бургас подписка против „Увеличението заплатите на общинските съветници“;

2. В срок до края на годината „Движение България на гражданите“ ще внесе предложение за намаляване размера на възнагражденията на общинските съветници и събрания брой подписи в подкрепа на това искане;

3. Представители на „Движение България на гражданите“, граждански организации и поддръжници започват срещи с граждани от област Бургас заради сигнали, че и другите Общински съвети единствено легитимират предложенията на местните им администрации, без да участват активно в разрешаването на местните им проблеми.

За нас е крайно неприемливо и арогантно гласуваното увеличение на заплатите на мнозинството в Общински съвет-Бургас предвид тежката зима, която очаква хората. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови