БСП праща писмо на Гешев за нарушенията за оградата на границата

Заради нарушения при изграждането на оградата на границата с Турция, която трябва да спира нелегалните мигранти, БСП изпраща писмо до главния прокурор Иван Гешев.

"И го питаме какво става с разследването на оградата по българо-турската граница при очевидни факти за закононарушения, за платени суми, за неизправни съоръжения", коментира лидерът на левицата Корнелия Нино.

Тя посочи, че това се случва за втори път като първият е бил през 2017 г. Тогава социалистите подадоха сигнал до бившия главния прокурор Сотир Цацаров и до тогавашния председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев.

"Милиони потънаха там, ние твърдим - в корупционна схема, и докато няма носене на отговорност, докато няма възмездие, хората никога няма да имат чувство за справедливост в държавата", посочи Нинова.

"Трябват драконовски закон за помагачи на трафиканти, както и ефективни присъди. Днес пак изпращаме писмо до Гешев какво се случва с неефективното изпълнение на оградата, да видим дали ще се промени бездействието, което е факт от 5 години", обясни още лидерът на БСП.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови