Живко Табаков: Над 20 сигнала сме подали за проблеми в кварталите на Бургас  

„Кварталите и малките населени места в община Бургас са забравени. Състоянието на инфраструктурата е критично. Как е възможно населени места само на 3 км от центъра на Бургас да изглеждат по такив начин, да има библиотека в ламаринен фургон?“.

Това каза пред журналисти местният лидер на Движение България на гражданите /ДБГ/ Живко Табаков. На срещата с медиите присъстваха още общинските съветници Мария Табакова, Костадин Андонов, както и Людмил Илиев.

През последните няколко дни той и съпартийците му са посетитили бургаските квартали Лозово, Горно Езерово, Долно Езерово и град Българово.

От партията организират открити приемни във всяко едно населено място в общината. Представителите на ДБГ са получили близо 20 сигнала, които касаят проблемите на кварталите и селата.

Поводът за пресконференцията бе предстоящата сесия на Общинския съвет в Бургас, която ще се проведе утре, 29 ноември, вторник. 

От ДБГ предлагат всички кметове и кметските наместници на населените мета да присъстват на сесиите. 

„Голяма част от хората по кварталите не знаят кои са им териториалните директори. Те не знаят от кого да потърсят отговорност. Искаме отговорниците за тези места да присъстват задължително на общинските сесии. Искаме да разберем дали можем да имаме блиц контрол върху тях. Така ще можем да им задаваме конкретни въпроси и да чуем каква е визията им за населениете места“, допълни Табаков.

Проблем има не само в малките квартали, но и в крайморския – Сарафово, предпочитан за живеене в последните години от много бургазлии и чужденци, които си закупиха апартаменти там. 

Представителят на кв. Сарафово от ДБГ – Костадин Андонов е входирал докладна записка, в която предлага да бъдат предвидени средства в бюджета на Община Бургас за следващата година за изграждане на тротоари на ул. „Ангел Димитров“, която е главната улица. 

"В кв. Сарафово постоянно живеят 5000 души и 1000 чужденци. Входът и изходът е един, а главната улица прилича на магистрала. По пътното платно вървят хора и се разхождат майки с колички. Цяло чудо е, че до момента няма тежък инцидент“, обясни Андонов. 

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови