Обявиха протест заради проблемната пречиствателна станция

На 12 декември, понеделник ще бъде проведен протест пред сградата на Областна администрация Бургас. Причината е проблемите с водата от язовир Ясна поляна, задари които бе обявено извънредно положение.

За това съобщи общинският съветник от Царево Емил Пейчев, който е организатор на протеста.

Ето какво съобщи Емил Пейчев:

Внесох официално уведомление до Областна управа, до ОД на МВР Бургас и до Община Бургас за провеждане на протест в понеделник, 12 декември, от 8.00 - 8:15 часа сутринта, пред Областна Администрация - гр. Бургас.

Вече знаете, че заради проблеми с пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“ е въведено ЧАСТИЧНО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ в община Царево, община Приморско, община Созопол и част от община Средец.

Но това, което не знаете е, че съществува голям риск през летния сезон да има воден режим, който буквално ще унищожи поминъка на хората, заети в сферата на туризма в тези общини.

От ВиК Бургас вече обявиха, че са необходими 15 млн. лева за ремонт.

Притеснителното в случая е това, че заради обявеното извънредно положение за изразходването на въпросните 15 милиона лева няма има обществена поръчка, а най-вероятно ще се избере точно определена фирма. Може пък и това да е крайната цел.

Проблемите в пречиствателната станция не са от вчера или от днес, но за пореден път някакви чиновници са проспали времето, в което е можело да се реагира, да се предвиди и планира ремонт, да се осигурят средства за ремонт. От ВиК Бургас не са направили нищо, за да изпреварят събитията, затова сега просто ги следват.

Нищо.

Само мънкане от страна на държавните чиновници и от ВиК.

Затова ако и вие отказвате да се съгласите с безхаберието по проблема с водата от язовир „Ясна поляна“, ще ви очакваме да се присъедините към протестния митинг в понеделник, 12 декември, от 8.00 часа сутринта, пред Областна Администрация - Бургас.

Да им покажем, че няма да им позволим да се подиграват с нас.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови