ДБГ Бургас сезира парламента и КЕВР за авансовите фактури на EVN 

ДБГ Бургас изпрати сигнал за "етапна" фактура, която EVN издават на своите клиенти на промишлен ток до Комисията по енергетика в Народното събрание

с копие до Комисията на енергийно и водно регулиране /КЕВР/ и до Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/. 

Вече втори месец от дружеството изнудват своите клиенти да им плащат авансово 50% от евентуалното потребление на електроенергия за следващия месец. 

Сред тях попадат не само фирми, но и физически лица, които обитават сгради без удостоверение за експлоатация /акт 16/, каквито има много в Бургас. Собствениците им нямат никаква вина за това, че строителите не са извършили работата в съответствие с изискванията на закона.

"Намираме за изключително некоректно потребителите на промишлена енергия да заплащат предварително още неизразходваното количество ел. енергия, както и че това води до неоснователно обогатяване на дружеството и е в абсолютно противоречие със закона", се казва в сигнала, който са изпратили Живко Табаков, председател на ДБГ в Бургас и юристът Николай Стоилов.

"Направената от нас проверка сочи, че единственият доставчик предприел подобна стъпка в тази "схема за двойно плащане" е "EVN България Електроснабдяване". Намираме мярката за подобно "кредитиране" на дружеството за изключително порочна, тъй като не е обоснована и мотивирана по никакъв начин", пише още в сигнала.

"Ще настояваме да бъде насрочено изслушване, за да обясним на него, какво реално се случва", допълни Табаков.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови