Табаков: Кризата е дошла в Бургас, повишават таксите и цените на услугите

ДБГ: Външни експерти да изработят стандартите в Наредбата за облика на града

Осъзнах, че кризата е дошла в Бургас, заяви пред журналисти Живко Табаков, председател на ДБГ в Бургас. Пресконференцията дадена днес от ДБГ бе по повод на докладните записки, внесени за разглеждане на утрешната общинска сесия.

Сред тях е и предложението за промени в Наредбата за местните такси и цени на услуги в община Бургас, които ще бъдат завишени. Най-значително е завишението за ползването на спортни бази и туристическите услуги на обекти. Около 90% от таксите и услугите в общината ще бъдат оскъпени, допълни Табаков.

Външни експерти да изработят стандартите в Наредбата за облика на градското пространство, която ще бъде разглеждана утре в Общински съвет - Бургас. За това настояват от Движение България на гражданите.

Наредбата бе предложена от администрацията на община Бургас и ще бъде дискутирана от съветниците, според нея отделните части на града ще имат различна цветова гама и лого.

Според Живко Табаков обаче по Наредбата не са произнесли от Камарата на архитектите, Съюза на архитектите, Дружеството на художниците в Бургас, липсва тяхното експертно мнение и най-добре е външни експерти да изработят стандратите в нея. Според подготвените промени е заложено 6 месеца след приемането й фасадите на сградите да бъдат преобразени. ОТ ДБГ настояват този срок да бъде 12 месеца.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови