Ето кандидатите за кметове на Български възход за 5 бургаски общини

„Български възход“ обяви номинациите си за кандитатите за кметове на пет общини в област Бургас. Това са – Бургас, Поморие, Созопол, Приморско и Средец:

Стоян Грозев – кандидат за кмет на Община Бургас

Mагистър публична администрация, общински съветник мандат 2019-2023. Притежава сериозен професионален опит в сферата на туризма, жилищното и промишлено строителство в страната и извън нея. Поддържа външнотърговски отношения с фирми от: КНР, Република Узбекистан, Руска Федерация, Република Казахстан.

Опит в сферата на газопреносни мрежи, ВЕИ – биогазови инсталации, газифициране на биомаса и когенерация. Консултант по различни проекти в сферата на туризма и промишленото строителство.

Ангелина Мерджанова – кандидат за кмет на Община Поморие

Aктивен гражданин, защитаващ обществено значими каузи, свързани с опазването на природните забележителности, и културно- историческото наследство на община Поморие, с подобряването на градската среда и условията за развитие на културен и поклоннически туризъм, както и организатор на множество културни и благотворителни събития.

Председател на Сдружение с нестопанска цел" Граждани за Поморие" , а също и председател на структурата на ПП " Български възход" за Община Паморие.

Йосиф Спиридонов – кандидат за кмет на Община Созопол

Притежава сериозен професионален опит в частния бизнес в сферата на туризма, строителството, транспорта, озеленяване и ландшафт.

През 2015 г.номиниран от Корейското правителство за Почетен Консул на Р.Корея в гр.Бургас с регион на действие Бургаска, Сливенска и Старозагорска области. По негова идея и инициатива е сключването на договор за побратимяване на Бургас с града на ”Хюндай“-Улсан. Организира най различни Корейски събития в Бургас, Созопол, Поморие и други черноморски градове. Роботи активно за привличане на Корейски инвестиции в окръга.

Председател на Фондация „Свети Кирик и Созопол“, Фондация „Созопол-любов и съдба“, НПО „Култура, медия и комуникация“.

Ваня Андонова – кандидат за кмет на Община Приморско

Магистър по икономика и мениджмънт на туризма. Общински съветник в Общински съвет Приморско, мандат 2019-2023г. Член на ПК Образование, култура, спорт, вероизповедание, здравеопазване и социална политика. Член на ПК по туризъм, търговия, рекламна дейност.

От 2018г. се занимава с активно с обществена дейност в сферата на туризма и социалните политики в община Приморско. Създател на Наредба за отпускане на стипендии на студенти от община Приморско. 

Член на УС на „Асоциация за климатолечение и здравен туризъм.“ Бургас 

С дългогодишен опит в сферата на търговията, производството и хотелиерство.

Гошо Атанасов – кандидат за кмет на Община Средец

Инж. Гошо Иванов Атанасов е завършил Технически университет Варна степен магистър специалност Електроенергетика

Работи като електро проектант в „ЕВН“ с 30 годишен стаж в Енергетиката. Член на "Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране" /КИИП/. 

Общински съветник в Общински Съвет Средец мандат 2015-2019 година. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови