БСП представи кандидат-кметовете за Поморие и Карнобат

Областното ръководство на БСП-Бургас съобщи официално първите двама кандидат-кметове – на Поморие – Никодим Стоянов и на Карнобат – Тодор Байчев.

Кандидатите бяха представени от областния председател на БСП Николай Тишев и депутата Атанас Зафиров.

Ето как виждат общините си през следващия мандат двамата кандидати:

 

Никодим Стоянов, кандидат-кмет на Поморие:

Първо гражданите трябва да имат достъп до информация и контрол върху дейността на общинската администрация. Трябва да бъда възстановена дейността на омбудсмана, защото сега такъв няма.

Трябва да бъде приет нов ОУП. През 2007 – 2011 г. е изготвен, но е сложен във фризера.

Да бъдат предприети мерки за задържане на младите хора, сега те са или зад граница, или в по-големите населени места на България.

Да се изгражда инфраструктура, яхтено пристанище, да се използват плажовете на юг от Поморие.

Да се достигне норматива на ЕС за зелени площи, който е 12 кв.м на жител. Сега в Поморие те са 7-8 кв.м на жител.

МБАЛ-Поморие е с освободен управител. Залагат се минимални средства в бюджета за издръжка. Трябва да се предприемат мерки за подобрение на обслужване на населението.

Сред останалите цели са – развитие на туризма, изграждане на обходните пътища на Поморие и Ахелой, приемане на план за управление на Поморийското езеро.

 

Тодор Байчев, кандидат-кмет на Карнобат:

Първо – ще се продължат започнатите проекти на общината. От друга страна ще се работи с европейските фондове за развитие на инфраструктурата и за социалните проекти.

Градът е длъжник на селата, които са изостанали по отношение на европроектите.

Трябва да се обърне внимание на младите хора в общината. Тях ги няма. Те са в Бургас, София или в чужбина. Трябва да се създадат условия за инвестиции, за да могат да се върнат младите в Карнобат – още повече, че те вече са натрупали опит.

 

Ето как коментира Тодор Байчев, намерението на сегашния кмет Георги Димитров, който събра по-малко гласове от него/28 на 53/ на конференцията на БСП в събота, да се кандидатира като независим:

„Самият факт, че Георги Димитров се обявява за независим означава, че не е партиен и не е червен. При нас настъпи лека драма. Настоящият кмет бе издигнат от общинската организация на БСП, в последствие предложи мен. От друга страна аз съм работил по проектите на община Карнобат и понякога съм ги критикувал. Но критиките ми са относно визията на града, а не свързани с личността на кмета.“

 

Коментарът на областният лидер Николай Тишев за кандидатурата на Георги Димитров:

„В Карнобат, още преди да бъде издигната кандидатурата на БСП, от АБВ казаха, че ще подкрепят Георги Димитров.Ще има известно разпиляване на гласове, но винаги настъпва време, в което трябва да дадем път на новите, на младите. Тодор Байчев ще събере по-голямата част от гласовете не само на БСП, но и на целия ляв сектор.“

 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови