Д-р Митев: Аз съм отборен играч, давам си сметка за отговорността

ДСБ е добър коалиционен партньор, аз съм отборен играч и искам решението за моята кандидатура да бъде обсъдено в Реформаторския блок.

Това заяви за burgasdream.com директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Митев. Тази седмица Флагман.бг обяви, че шефът на БАБХ-Бургас ще бъде кандидатът за кмет на ДСБ за Община Бургас и номинацията му вече е получила одобрението на централното ръководство. Единствено пред burgasdream.com д-р Митев се съгласи да коментира ситуацията.

„Аз съм демократично настроен искам кандидатурата ми да бъде кандидатура на Реформаторския блок. Смея да твърдя, че не съм много скромен човек, но в случая си давам реална преценка за това, каква голяма отговорност е да бъдеш издигнат за кандидат за кмет и то точно в Бургас. Аз съм отборен играч и се съобразявам с общата политика на Реформаторския блок в Бургас. По всяка вероятност всяка партия от Реформаторския блок иска да издигне своя кандидатура. Това е нормално. Водени са такива разговори във всяка една от партиите. Нямам намерение да прокламирам собствената си кандидатура пред когото и да било, защото добре си давам сметка, каква тежка отговорност е това”, подчерта д-р Митев.

По думите му всеки един от кандидатите трябва да има реална преценка за себе. Следващата стъпка е Реформаторите да решат да издигнат кандидатура, която преди това ще бъде обсъдена от всички.

„Доколкото знам кандидатурите все още не са обсъждани в Реформаторския блок. За момента всяка партия обсъжда своите кандидати. На първо място говорим дали да имаме кандидатура. Не е задължително условие да бъдеш само председател на местна структура или на областна, за да бъдеш подготвен. Това означава, че не е зле да имаш много богат опит – освен политически, и административен, да си бил поне един мандат общински съветник, за да си наясно с работата на общинската администрация. Нашата партия, както и Реформаторският блок имат тип хоризонтална структура и трябва решенията да се вземат демократично”, добави той.

В заключение д-р Митев заяви, че за него Димитър Николов е невероятно силна и успешна кандидатура. Кмет с два успешни мандата и който и да излезе срещу него, ще му бъде много трудно.

Д-р Митев е областен лидер на ДСБ от 2013 година. Той възроди организацията след краха на парламентарните избори през същата година. Роден е през 1967 г., доктор е по ветеринарна медицина във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина. От 2007 година е Главен секретар на Българския ветеринарен съюз.

Автор: Стиляна Божидарова

 

 

Коментари   

#2 ggg 15-07-2015 00:24
Защо се криеш докторееееее, питаха те преди ден вярно ли е, че си кандидатура, ти каза твърдо "не". Днес вече си такава, а и даже си осъзнал отговорността. Излез пред читава медия, обяви си кандидатурата, ако нямаш пари за статия, ще ти дадем, какво се криеш по дупките и да те пишат само без известни медии. Имай смелост и гордост поне веднъж в жалкия си живот.
Цитиране
#1 ивански 15-07-2015 00:20
[censored]си двуличника. Нещастник пълен. Може ли до вчера да говориш едно, а днес да вършиш друго, но с Радан сте си плюли в устите.
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови