Кения: какво трябва да знаем преди да я посетим

Почивки до Кения

Кения е дестинация за пътуване, която е идеално място за всякакъв тип туризъм. Тази държава е разположена на вътрешния бряг на континента Африка и разполага с невероятни курорти, дива природа и паркове и резервати, богати на животински видове.

Неслучайно повечето хора идват тук за да се докоснат до дивата джунгла и да се впуснат в сафари приключение. Екзотиката на това място определено привлича множество туристи за почивка през цялата година.

Населението в Кения е внушителните 57 милиона души, като по-голямата част от него е концентрирано в столицата Найроби. Валутата, която се използва тук е кенийския шилинг. Освен възможност за сафари, Кения предлага и страхотни места за любителите на гмуркането. Страхотното крайбрежие и чистите плажове могат да впечатлят всеки.

Какво трябва да знаем преди да дойдем на почивка в Кения?

Ще откриете интересни оферти за организирани почивки из Кения. Какво обаче трябва да знаем преди началото на кенийското си пътешествие? Ето малко важна информация по темата, благодарение на туристическа агенция http://ekvator.bg :

  1. Имунизации – това е едно от най-важните неща, за които трябва да се информирате преди да планирате почивката си в Кения. Преди да отидете в страната, трябва да се ваксинирате срещу хепатит Б, грип и менингит. Може да си сложите ваксина и срещу малария и остеомиелит, ако ще пътувате в областите с висок риск от заразяване с тези болести. Препоръчително е да се консултирате с личния си лекар, който ще ви даде пълна информация за всичко необходимо.
  2. Климатът в Кения е тропичен, така че температурите са сравнително високи целогодишно. В най-топлото време на годината (ноември - март), градусите са около 30°C, а в най-студеното (май - септември) те падат до 20-25°C. Въпреки това, в някои части на страната, като например на върха Килиманджаро, температурите са значително по-ниски, и дори могат да достигнат до 0°C. Тази държава разполага с два сезона, сух (януари - май) и дъждовен (септември - ноември). Най-подходящо е да планирате почивката си там, когато дъждовете са по-малко. Задължително съобразете със сезона облеклото, което ще си вземете.
  3. Визов режим – преди вашата почивка в страната, трябва да си извадите туристическа виза. Тя се взима от кенийското консулство или онлайн чрез кенийската визова система. Нужно е да предоставите някои документи, като паспорт, снимка и самолетен билет. Винаги се консултирайте с туристическата агенция, чиито услуги използвате.
  4. Цени – цената за почивка в Кения може да се окаже малко по-висока, отколкото очакваме. Причината за това са пътните разходи поради голямото разстояние, което ни дели от страната. Хубавото е, че прекараното време в Кения няма да ви струва скъпо, тъй като цените са доста ниски. Това определено прави тази красива дестинация подходяща и за по-малък бюджет.

Кенийска кухня

Кенийските ястия са много разнообразни и се включват в себе си елементи от арабска, азиатска и африканска кухня. Местните използват много плодове и зеленчуци.

Основните храни са риза, угленот и мас порей. Всички те включват в съдържанието местни растителни продукти и месо. Със сигурност трябва да ги опитате по време на почивката си тук.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови