Какви имоти купуват българите в Гърция

Не е изненада, че голяма част от българите вече години предпочитат да почиват през лятната ваканция в Гърция, вместо на българското Черноморие.

Логично е, след като им харесва там, част от тях да предпочетат и покупката на имот. Според местни посредници интересът на нашенците е насочен към по-нискобюджетни имоти в района на Кавала и Халкидики. Местата са близки до България и имотите могат да се ползват не само през лятото, но и през уикенда.

Повечето от въпросните имоти се нуждаят от ремонт, който българите извършват, а после живеят в тях, както и ги отдават под наем.

Малък е процентът на българите, които успяват да си купят къща край морето или дори хотел. Причината е в по-високите цени, обясняват посредници.

Гърция е сред най-популярните дестинации за покупка на жилище или къща в цяла Европа. Интересът е предимно към апартаменти в Атина, Халкидики и Цикладските острови. Последните са група от близо 200 острова, сред които Тинос, Миконос, Парос, Наксос, Аморгос, Сирос, Антипарос, Санторини и Анафи.

Най-силен интерес от страна на чужденци има от германци, сочат данните на специализирания сайт Spitogatos Insights. Те предпочитат Солун и Халкидики. Следват американците и гърците, които преди години са емигрирали в САЩ. 

Техният сегмент са летни къщи и скъпи локации, включително Цикладските острови и южните райони на Атина. На трето място се нареждат британците, независимо, че вече не са членки на ЕС. Те се насочват към централните части на Атина, както и северните и южни райони на гръцката столица и отново Цикладските острови.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови