Гръцки хотелиер: Българският турист е фантастичен 

Гърция чака българи за сезонни работници през лятото. Това важи особено за курортите близо до границата, в които се очаква и много наши сънародници да изкарат лятната си почивка.

По-удобно, приятно и полезно е да се наемат български работници, които след това да работят с български туристи. Знанието на български език е предимство за служителите в гръцките курорти.

"Ние винаги търсим работна ръка. Търсим я напоследък особено в България, служители, които знаят български. Добре е да знаят и английски език, да бъдат любезни, да знаят как се говори с един клиент. Не мисля, че има разлика между българските и гръцките работници. Българите знаят български, а на нас това ни трябва тук. Основната заплата е около 750 евро и възнаграждението започва от там нагоре. Колкото повече работите, толкова повече пари ще вземете", обясни гръцки работодател, предаде NOVA.

По думите му повечето гръцки хотели предоставят на работниците си по една стая, а някои наред с това предлагат и обяд.

"Всяка година посрещаме тук полицаи от България, които посрещат и насочват български туристи. Ние изпращаме гръцки полицаи в Банско, които вършат същото", каза гръцкият хотелиер.

"Българският турист е фантастичен. Да, може би пие малко повече ракия, но ние нямаме проблем с това", обясни гръцкият хотелиер.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови