Василев: БСП не са потенциален коалиционен партньор 

Ние много ясно заявихме, че ГЕРБ победиха, а ПП остава опозиция. Също казахме, че ще бъдем конструктивна опозиция и това не означава, че ще гласуваме напук. С ГЕРБ имаме сходни позиции. 

А БСП не са потенциален коалиционен партньор засега, защото подкрепят връщането на хартиената бюлетина.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Асен Василев пред БНТ.

По думите му ако вторият мандат се връчи на ПП, те ще проведат разговори с Демократична България.

ПП сериозно се отнасяме към втория мандат, ще предложим кабинет и програма, но няма да търсим подкрепа от ГЕРБ, каза Василев пред БНТ. Да, от БСП търсят подкрепа и я намериха подкрепата по тези 16 наши политики. 

За кабинет за момента ако БСП държат за хартиената бюлетина няма да се случат разговори за кабинет. Това не е ултиматум, те го знаят това от самото начало, поясни Василев. Ние от ПП сме предвидими, като кажем нещо, го следваме, добави той.

2016 дефицитът е с 3,2 млрд., всяка година дефицитът е по-малък отколкото е планиран, това е заради консервативното планиране, което се опитахме да преборим, заяви Василев. 

Направихме втори път актуализация на бюджета без мнозинство, тези две актуализации доведоха до бюджетен дефицит, който сега се очертава да е 3,4 % с ковид мерките, което значи значително под 3% без ковид мерките. Всички черни сценарии не се реализират, каза още Василев.

Попитан дали ще искат оставката на Росен Христов, Василев каза: Не се притесняваме, нека той да даде всички показания и документи, вярваме, че системата ще си свърши работата.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови