Възраждане за Грозев: Трябва да предаваме такива хора на Русия

Депутатът Николай Дренчев от Възраждане по време на изслушването на Христо Грозев казва дословно: "Ние по-скоро трябва да предаваме такива хора на Русия".

Христо Грозев е български гражданин, който живее в чужбина и работи в медия, базирана в Нидерландия /разследващия сайт "Белингкат"/. Веднага след Коледа, на 26 декември, той беше обявен за издирване от Русия. Три дни по-късно стана известно, че най-малко три западни държави са му предложили закрила от руско преследване, но сред тези страни не е България.

В изслушването на Грозев в четвъртък, 5 януари, не се чуха въпроси от три политически сили, които обаче присъстваха в залата: БСП, ДПС и "Български възход".

ГЕРБ, ПП и ДБ се интересуваха предимно от личната сигурност на Грозев, като ГЕРБ търсеше повече информация за бездействието на служебното правителство, а ДБ - за бездействието на разследващите органи.

Най-активно участваше партия "Възраждане" - чрез четирима свои депутати. Един от тях, Николай Дренчев от "Възраждане" зае позиция още преди да започне изслушването: "Русия има право да издирва престъпници, които са извършили престъпления", каза той и добави: "Ние по-скоро трябва да предаваме такива хора на Русия".

Ето какво коментира бургаският депутат от ДБ Димитър Найденов:

Имам въпрос към онези от вас, които са гласували за Възраждане, съгласни ли сте с това, български граждани да бъдат предавани на чужда държава, без дори това да е поискано от нея?

Защото, ако още не сте разбрали, точно за такива хора сте гласували.

Борисов, преди време предаваше турски граждани, търсещи спасение у нас, на режима на Ердоган, без да му мигне окото. 

Възраждане са готови да предават българи на Путиновия режим.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови