Avon – новата финансова пирамида

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Козметичната група Avon ще плати глоба от 135 милиона долара на американските власти, за да се сложи край на разследванията за корупция, най-вече в Китай, се посочва в документ, изпратен до регулатора на американските финансови пазари, предадоха световните агенции.

Avon е единствената фирма у нас, която не спазва финансовото законодателство на страната. Огромните печалби на козметичната група не се облагат с данъци, а работещите дистрибутори от години са в сивата икономика като не декларират печалби и бонуси. Според специалисти ангажираните с продажба на козметичните продукти на Avon надхвърлят 60 000 души за страната,като техния брой се увеличава,заради финансовата мотивация на дистрибуторите да привличат още хора към мрежите си. Козметичната група Avon  единствената компания, която официално има статут  подобен на Българската църква- да акумулира печалби, но да не плаща данъци. Тя развива дейност в България от повече от 15 години необезпокоявана от финансовите институции, което предполага същата схема,която козметичната група е приложила в останалите страни.

Има подозрения, че от 2011 година Avon е дала подкупи на местни служители в Китай, Бразилия, Аржентина, Мексико и Индия, за да може свободно да действа в тези страни, където нейният модел на продажби - от врата на врата - е особено добре пригоден поради липсата на структурирани търговски мрежи. Avon ще даде 67 милиона долара на Федералната комисия по ценните книжа и фондовите борси и 68 милиона долара на министерството на правосъдието на САЩ срещу временното сваляне на обвиненията, се уточнява в документа, цитиран от АФП.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови