Проектът за двете кръгови в Айтос предаден на МРРБ

Областният управител Танков и неговият заместник Янев с реални резултати по казуса „улицата на смъртта“ в Айтос след срещи в МРРБ и депутати 

Областният управител Стойко Танков и заместник областният управител Пламен Янев проведоха редица срещи с депутати и експерти в МРРБ, търсейки разрешение на проблемния пътен участък, свързан с „улицата на смъртта“ в Айтос. 

Разговорите са в продължение на срещата в Областна администрация Бургас, на която представители на инициативния комитет за обхода в Айтос потърсиха съдействие от областния управител и неговия екип. 

На срещата си днес със заместник-министъра на МРРБ Явор Пенчев, на която присъстваха и представители на АПИ, Стойко Танков предаде проекта за изграждането на двете кръгови кръстовища (на Асфалтовата база и на мястото на инцидента, където загинаха баща и двете му деца). 

Заместник-министърът, който работи по координация и контрол на АПИ, е заявил готовност да се реализира проекта, като за целта започва да се търси финансиране за проектирането и реализацията им. 

Относно големия проект за изграждането на северния обходен път на Айтос, който да изведе от града трафика на камиони, стана ясно, че действията ще продължат в посока реализирането му, въпреки че ще отнеме повече време. 

За целта АПИ и Община Айтос ще трябва да извършат промени в генералния план на общината, който да очертае трасето на бъдещия обход. От пътната агенция заявиха, че имат готовност проектът да бъде включен и финансиран от Плана за интегрирано развитие 2021-2027. 

След срещата с инициативния комитет в Бургас заместник областният управител Пламен Янев също проведе в столицата редица срещи с народни представители и експерти от МРРБ, както и разговор с ръководството на Областно пътно управление - Бургас, за изпълнението на срочни мерки в проблемния пътен участък, които да възпрепятстват високата скорост. 

В тази връзка Янев е срещнал пълна подкрепа и съдействие, както за реализацията, така и за финансирането на тези мерки, първата от които е поставяне на неравности върху пътния участък в Айтос.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови