Общинският съветник Евгений Мосинов реагира светкавично след инцидента с падналото дърво

Общинският съветник Евгений Мосинов, който е и кандидат за кмет на община Бургас в предстоящите местни избори е входирал питане до градоначалника Димитър Николов по актуален въпрос с обществено значение.

В него юристът отправя редица въпроси, касаещи дейността на общинската администрация във връзка с обследване и премахване на стари и болни дървесни видове в града и ефективността от действията на общинските чиновници.

Мосинов е поискал на предстоящата сесия на общинския съвет на 8.09.2015 год. кметът да отговори лично на следните въпроси:

- Как е организирана дейността по текущ преглед и контрол на състоянието на дърветата в града, възлагани ли са дейности на частно дружество и на каква цена?

- Извършван ли е контрол и преглед на състоянието на дървесната растителност на улица „Климент Охридски“, в района до Операта, възлаган ли е контрол в този район и какви са резултатите? На какъв принцип и по какви критерии се определят районите и улиците, които се обследват?

 - Каква специализирана техника и методология на обследване и оглед на дървесната растителност се използва в община Бургас и достатъчно ефективна ли е?

В питането си Мосинов е посочил, че иска устен отговор от кмета Николов, а не по досегашната практика да се представя писмен отговор, който се чете от упълномощено лице.

Вчера, чрез социалните мрежи общинският съветник изрази остро недоволство по повод реакцията на община Бургас, че не можели да премахват опасните дърветата, защото някой все обжалвал заповедите за премахването им. Мосинов посочи в реакцията си, че общината може да допуска т.н. „предварително изпълнение“ на заповедите си и така да постига бързина в защита на обществения интерес.

Като адвокат Евгений Мосинов защитаваше интересите на семейство Янчеви по повод смъртта техния син Пейо Янчев, настъпила вследствие на премазване от паднало болно дърво-кестен върху Пейо Янчев. По делото експертизи установиха, че общинските служители, които отговарят за поддръжката на дървесната растителност не са упражнили правомощията си и въпреки формално проведения оглед са оставили и не са премахнали видимо болно дърво. Въпреки констатациите на съда и осъдителните решения, кметът Николов не наказа виновни лица от администрацията си.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови