Общински съвет - Бургас отхвърли докладната за паркинг в жк Братя Миладинови

Бургаските общински съветници гласуваха като незаконосъобразна докладната записката за облагородяването и създаването на терен за паркоместа в жк Братя Миладинови. 

С 29 гласа „против“, 11 „въздържал се“ и 0 „за“ те отхвърлиха докладната, входирана от колегата им Георги Дражев, относно обезпечаване на достъп до търговки обект и паркоместа на "Тандем 1991" ЕООД. 

В записката се посочва, че в района на жк Братя Миладинови, бл. 38, 39, 40 има огромен дефицит на паркоместа. Предложението цели да облекчи живущите и работещите в района. 

Фирмата предлага за своя сметка да благоустрои терена, който е пропаднал в следствие на улягане на земни маси и да извърши проектиране и следните строителни дейности: изкопаване, подравняване, укрепване, изграждане на подпорна стена, засипване с енертни материали, изливане на бетонна основа, маркиране, организиране на подход на паркинга. Стойността на дейността е в размер на около 10 000 лв. Предвижда се при този подход да бъдат създадени 7 парко места. Срещу тези инвестиции се предлага 3 от парко местата да бъдат ползвани от „Тандем 1991” ЕООД и техни клиенти. 

По време на дебатите стана ясно, че областният управите на Бургас е посочил, че докладна записката, входирана по този начин няма правно основание. Зам.-кметът по строителство Чанка Коралска посочи, че е обяснила, че реализацията на подобно инвестиционно намерение няма нужда да влиза в Общинския съвет. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови