Вижте от птичи поглед Магазия 1 на Морска гара в Бургас /видео/

Уникално видео заснето от дрон показва от птичи поглед напълно преобразения район около Морската гара в Бургас.

Кадрите представят новата сграда на „Магазия 1” – както отвън, така и отвътре. Виждат се многофункционални зали, кабинети, библиотека, фоайе за пристигащи и заминаващи пътници, ресторант, кафене, детски център и магазини.

При реконструкцията на сградата трудности е имало с оглед на това да се запази оригиналната метална конструкция.

„Построена е през 1903 година от френска фирма, по технология, по която е изградена Айфеловата кула. Постарахме се да запазим идеята на самата сграда и да реконструираме и възстановим тази метална конструкция. Това беше извършено“, обясни Ивайло Иванов, директор на ДППИ-Бургас. „Ще бъде една мултифункционална сграда. Целта е да бъде малка морска гара, да се ползва за вътрешните планове. За корабчетата, които отиват до Света Анастасия и тръгват от там, както и корабчетата, които пътуват между Созопол, Бургас, Несебър- всички тези плавателни съдове, които извършват каботажно плаване“, допълни Иванов.

Реконструкцията на сградата и пространството около нея е инвестиция в размер на 4 млн. лв. Средствата са собствени, на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура ”.

В момента се извършват строителни дейности по брандирането на сградата, като до месец се очаква „Магазия” да бъде открита официално и да се превърне в новия търговски и конгресен център на града.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови