Димитър Николов: Честит Ден на Независимостта, бургазлии

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към жителите на Бургас по повод 22 септември – Ден на Независимостта на България.

„Скъпи бургазлии,

Приемете моите специални поздрави по повод Деня на Независимостта.

На 22 септември 1908 година България постига значима победа в своето развитие и става равноправна на останалите европейски държави. Провъзгласяването на независимостта става факт, след като княз Фердинанд прочита своя Манифест в старопрестолния град Търново.

Това важно за новата ни история събитие се реализира благодарение на мъдростта на българската дипломация, на силната воля на нашия народ да отстоява докрай своето право да живее в суверенна държава.

Бургас също записва името си в историята на този ден. В нашия град, минути след като княз Фердинанд прочита своя Манифест край стените на крепостта Царевец, капелмайсторът на 24-ти черноморски пехотен полк Георги Шагунов написва „Химна на Независимостта“.

Нека днес отдадем заслужената почит на хората, които в онези съдбовни дни през 1908 година ни показаха с делата си как трябва да бъдем единни във важните за народа и страната ни моменти. Днес наш дълг е да следваме техния пример и да издигаме авторитета на България.

Честит празник!“

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови