10-годишна шампионка по Киокушинкай арестува пиян шофьор

10-годишната шампионка по Карате Киокушинкай Анабел Атанасова помогна за задържането на шофьор в нетрезво състояние в Бургас. Ситуацията се разиграва до СУ Константин Преславски, където Анабел учи. На паркинга до училището, младото момиче забвелязва, че мъж във видимо нетрезво състояние се качва в автомобил, паркиран в близост до техния, в който от училище я чака нейният баща. 

Докато Анабел споделя на баща си видяноно, водачът изхвърча от паркинга и криволичейки влиза в насрещното платно за движение. 

Анабел и баща й също напускат паркинга , като само след няколко минути отново се натъкват на мъжа в неадекватно състояние. Той буквално спира на сантиметри от автомобила им, застрашавайки не само тях, но и пешеходците в близост до платното за движение. 

Тогава те подават сигнал на 112 , като през това време държат под наблюдение почерпения шофьор до пристигане на органите на реда и задържането му.

При пристигането на патрула от Второ РУ, полицаите установяват с дрегер 2,78 промила алкохол в кръвта на водача. 

Така с помощта на 10-годишната ни бургаска спортистка и нейния баща, пияният шофьор е прибран в ареста и вероятно срещу него вече е повдигнато досъдебно производство.

Анабел Атанасова е една от младите надежди на бургаския клуб „Киокушин спирит“, със световния шампион - сенсей Гергана Апостолова-Костова. Съвсем наскоро тя направи силен международен дебют и завоюва сребро сред претенденти от 7 държави.

Това отличие е само част от десетките завоювани на български турнири от многообещаващата ни надежда в спорта.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови