След МОЧА: Местят пaметника на Альоша в Бургас

След като бе взето решение за демонтиране на паметника на съветската армия или т. нар. МОЧА /монумент на окупационната червена армия/ в София, в Бургас се готвят за същото по отношение на Альоша.

Паметникът на площад Тройката също ще бъде премахнат от мястото си, като все още не се знае къде ще бъде експониран, научи meduzata.com.

Ще бъде внесена докладна записка в Общински съвет с такова искане, което ще бъде гласувано на следващата сесия.

В Бургас бронзовата статуя на окупатора буни духовете отдавна. Паметникът на Альоша има заклети привърженици, както и още повече на брой врагове.

От началото на войната в Украйна там се провеждат антивоенни протести, бронзовите барелефи осъмват с „кървави“ ръце, а на постамента имаше надписи със спрей „Путин убиец“.

На всичкото отгоре статуята е и опасна, защото на единия крак на воина се появиха пукнатини и специалисти ги кърпиха преди две година дни наред.

***

С горната история информационен сайт meduzata.com честити 1 април на читателите си.

Нищо чудно обаче написаното да се сбъдне, тъй като на 1 април 2021 г. сайт meduzata.com "излъга" читателите си, че ще се демонтира статуята на Боян Мага от Морска гара, а през миналата година тя наистина беше премахната, като остана да стърчи само постаментът.

Премахнаха скулптурата на Боян Мага от Морска гара

А това, че хората „кълват“ на едно и също нещо неограничен брой пъти се доказва от фейка на 1 април от 2018 г. досега, които са почти същите като днешния.

ЧЕТЕТЕ ТУК И ТУК!

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови