Заведенията в Бургас само с бели чадъри 

Нови изисквания към заведенията в Бургас предвижда проектонаредба. Сенниците и чадърите трябва да са в еднакви цветове - само в нюансите от бяло до светла охра.

Това е записано в проектонаредбата за реда на отдаване на преместваемите обекти по чл. 56, която включва и решения за визията им, предаде Нова тв.

Наемателите няма да имат право и да разпъват слънцезащитни съоръжения с рекламни надписи.

Според зам.-кмета Диана Саватева има двуседмичен срок, в който наредбата ще стане окончателна или ще бъде върната. "Желанието ни е центърът да изглежда в по-приличен вид. Търсенето на цветово еднообразие е акцент и стремеж, датиращ от няколко години. Частният бизнес трябва да осъзнае сам ползата", заяви тя.

Допуска се само полагането на фирмен надпис с височина от 15-20 см. върху вертикалната им част. От чисто естетически съображения наредбата урежда и въпроса с фасадите на сградите на тези улици и площади. По тях собствениците им нямат право да монтират тенти и конзоли в други цветове освен гамата от бяло до светла охра. Отклоненията от тях ще се смятат за нарушение на общинската наредба и ще се санкционират.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови